16 april 2024

Mycket mer än så

mycket-mer-an-saNu förstår jag varför ni pratar så mycket om Sarah Dessen. När jag läste Blunda och hoppa så tyckte jag att den var lite mysig, men ingenting utöver det vanliga. Och då kunde jag inte riktigt fatta hypen. Tur då att en har bloggkompisar som kan tala om för en att Mycket mer än så är boken som måste läsas.

Upplägget känns igen. En tjej, Auden, ett sommarlov som ska förändra allt, en kille, lite trasighet, lite vänskap, knepiga föräldrarelationer. Voilà – en hjärtevärmande, lagom hjärtslitande historia. Jag vet att det kanske låter nedlåtande, men jag tycker verkligen, verkligen om sånt. Lättläst, välskrivet, och viktigt. Jag har läst väldigt mycket ungdomsböcker i sommar, mycket ungdomsromantik för att vara mer exakt och jag tycker verkligen att Dessen är ett fint bidrag i min samling. Särskilt mycket tycker jag om hur hon lyfter vänskapen (och familjerelationerna) och ofta låter dem vara viktigare än den romantiska kärleken.

Det är inte helt omöjligt att det blir en till Dessen ganska snart, Johanna har tipsat om Lock & key som verkar väldigt bra. Har ni andra Dessen-favoriter?

[su_note note_color=”#dafdf5″]
MYCKET MER ÄN SÅ
Författare: Sarah Dessen
Förlag: Raben & Sjögren (2010)
Översättare: Jan Risheden, originaltitel: Along for the ride
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Enligt O, Bokhora[/su_note]

3 tankar på “Mycket mer än så

  1. Jag har läst nästan alla Dessens böcker och älskar dem! Along for the ride, som jag läste först, är nog min favorit. Tätt efter kommer The truth about forever (Mitt perfekta liv på svenska). Just listen och Lock and key får man heller inte missa. Älskar speciellt hur Dessen ger liv till sina karaktärer – inte minst bikaraktärerna som alltid är helt fantastiska!

    1. Ja, karaktärerna och att hon lägger energi på familj och vänskap i så hög utsträckning. Tack för tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.