Tegelstenssommaren – så gick det

Ni vet hur det brukar vara, en föresätter sig något, som att läsa en massa supertjocka romaner under sommaren, och sen går det åt skogen. Så blev det faktiskt inte alls för mig i år. Varför jag ville läsa dem kan du läsa mer om på Kulturkollo, hur det gick berättar jag mer om här.

Jag bestämde mig för att sätta gränsen för en tegelsten på 500 sidor, och ja jag vet att många tycker att den ska vara vid 600 eller högre ändå. Men det struntar jag faktiskt väldigt mycket i. 500 är min gräns och jag har läst åtta böckerna i den kategorin i sommar. Åtta! Med tanke på allt det där andra jag också läst så förstår ni att jag haft en helt fantastisk lässommar. Och här är de, mina tegelstenar:

Sista riket av Brandon Sanderson

En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie

The Terror av Dan Simmons

Stad av glas av Cassandra Clare

The Secret Place av Tana French

Pestens tid av Stephen King

Its not me its you av Mhairi McFarlane (recension kommer)

Det andra könet av Simone de Beavoire (recension kommer)

Så mycket har varit så bra, på väldigt olika sätt. Det går liksom inte att jämföra Det andra könet med Pestens tid. Måste jag välja en favorit så blir det The Terror, men som sagt, det var en samling riktigt fenomenala böcker det här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.