Perfect you

perfect-youAv alla dessa ungdomsböcker jag läste i somras är denna den blekaste. Den är väl inte dålig men den biter sig inte fast. Inte som exempelvis Saving June som jag skriver om imorgon. Den betyder inget särskilt.

Jag har funderat rätt mycket på om jag stör mig så mycket på Kate för att hon är rätt lik den jag var i den åldern. En sån som hoppas, trånar efter vänskap, gömmer sig i ett hörn och är lite bitter över att allt är så jobbigt. En sån som tror det värsta om allt. Men jag vet inte, Kate är objektivt rätt jobbig, hennes aggressiva sätt mot allt och alla och alla de där ledsna känslorna som hon ändå inte lyckas göra sig av med. Och den där hemska fd bästisen som hon inte bara dumpar. Jag fattar, men jag fattar inte. Och så tycker jag att den där kärlekshistorien är väldigt pliktskyldig och rätt ologisk. Varför i hela friden skulle han vilja utsätta sig för henne? Och varför kan inte det här få vara en bok om vänskap och familj? Och varför är pappan bara knäpp. Hans dröm är att sälja vitaminer i en galleria? Och det är viktigare än allt och alla? Och mamman, och mormor, och alla, nej de är bara för konstiga allihop och jag gillar dem inte.

Perfect you kan vara ett bra tidsfördriv någon dag, men vill du ha mer substans kan du med fördel välja något annat i genren. Håll utkik efter morgondagens recension om du vill ha tips på en riktig pärla.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
PERFECT YOU
Författare: Elizabeth Scott
Förlag: Simon Pulse (2008)
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.