Min dag på 3 minuter

image

Jag har skrivit någon form av dagbok sen jag var kanske åtta år. I trettio år alltså… Då var jag ytterst noggrann med varje dag och att få med allt. Ett tag var dagböckerna väldigt konstfärdiga och liksom livlinor i en verklighet jag inte begrep.

Idag har jag förfallit till att skriva korta reflektioner i såna där årskalendrar, och inte ens det får jag till med regelbundenhet. Därför var Min dag på 3 minuter ett välkommet experiment på mitt sängbord.

I drygt 40 dagar har jag nu antecknat tacksamheter, drömmar och reflektioner, och jag gillar det. Jag gillar repetitionen i de återkommande frågorna och jag gillar att det finns plats för allmän reflektion. Extra förtjust är jag i några av de särskilda frågorna som får mig att fundera över vad jag åstadkommit det senaste året, vilka drömmar jag skulle vilja kämpa för att uppfylla och så vidare. Frågor som faktiskt förändrar mitt tänkande lite.

Sen undrar jag vad som gör att jag har så evinnerligt svårt att fylla i den där ”dagens goda gärning”-raden. Jag kanske helt enkelt inte är särskilt god, eller så har jag svårt att se vardagliga snällheten som något så högtidligt som ”Goda gärningar”. Det borde jag kanske öva lite på?

[su_note note_color=”#dafdf5″]
MIN DAG PÅ 3 MINUTER
Författare: Sara Starkström, och jag 🙂
Förlag: Nicotext (2015)
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Carolina läser[/su_note]

2 svar på ”Min dag på 3 minuter”

    • Det kan jag tänka mig, brukar själv läsa om mina dagböcker med jämna mellanrum, ibland med förskräckelse, ibland med glädje 😉

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.