13 april 2024

Kvinnoalfabetet, bokstaven D

Skärmklipp-2015-09-03-07.32.53
Oj då, det är redan hög tid för en ny bokstav i kvinnoalfabetet. Här kommer mina D:n

1. Vem är en favoritförfattare med för- eller efternamn på D?
Gro Dahle skriver fantastiska barnböcker som passar också för vuxna. Hon har skrivit om misshandel och hemskheter, men min favorit är Snäll om en liten flicka som är så snäll och skötsam att hon försvinner in i tapeten.
2. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på D som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka!
Joan Didion är i och för sig redan upptäckt av många, men här är det nog en egen önskan som avslöjar sig. Jag har läst hennes båda sorgeböcker och verkligen älskat dem, nu vill jag läsa mer och annat av henne för att upptäcka att hon är lika briljant på det.
3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på D som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.
Assia Djebar är en kvinna jag beundrar. För att hon skrev så sylvasst om viktiga saker och aldrig vek en tum från att hennes röst förtjänade att höras.
4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på D har du ännu inte utforskat?
Jag har börjat utforska Doris Lessings författarskap, men känner att jag har väldigt mycket kvar. Jag vill läsa Den femte sanningen, Gräset sjunger och den där kattboken, till att börja med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.