Sammansvärjningen

sammansvarjningenJag har inte läst något annat av Ursula Poznanski, men redan efter två av tre böcker i hennes trilogi om sfärerna står det klart att hon är smart, oerhört skicklig och sympatisk. Att jag är övertygad om att hon är sympatisk grundar sig naturligtvis på att hon problematiserar det här med ont och gott på ett sånt bra sätt. På ett sätt jag gillar… Smart och skicklig för att hon skrivit en väldigt bra bok, och en som känns annorlunda i sin genre.

Det enda negativa jag har att säga om den här boken är att det är många människor att hålla reda på. Och jag som minns noll från förra boken i utgångsläget är förvirrad ett bra tag. När det släpper är allt fint.

Jag gillar Ria och hennes beslutsamhet. Jag gillar naturligtvis de gömda böckerna och rollen de spelar. Jag gillar vardag och action och överraskande vändningar. Jag vill någon gång i framtiden läsa mer av Poznanski, och inte bara om sfärerna.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
SAMMANSVÄRJNINGEN
Författare: Ursula Poznanski
Förlag: Opal (2015)
Översättare: Sofia Lindelöf, originaltitel: Die Verschworenen
Del två i en trilogi, del ett: Sveket
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Carolina läser[/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.