Utmaningar som inte är utmaningar

Ja, hm, jag ägnar mig ju inte åt bokliga utmaningar i år. Jag kallar det för ”inspiration” och låtsas att det spelar roll. Och det gör det nog faktiskt ändå för jag känner ingen press eller stress runt det och med läsningen går det ganska bra.

I min vidga mina vyer-boktolva har jag läst åtta böcker hittills. De allra flesta av dem har varit riktigt bra böcker, vyvidgande böcker. Och jag känner mig faktiskt upplyst och lite mer allmänbildad nu än innan. Planen för det närmaste är att köra en trio om Sydafrika i september, oktober och november. Då läser jag Agaat, Skyline och Joburg blues.

På det feministiska och normkritiska området har jag också läst ganska mycket, och en hel del sånt som inte finns på inspirationslistan eftersom jag helt enkelt inte visste att det existerade när jag satte ihop den. Och så har jag läst megatjocka klassikern Det andra könet, en väldigt speciell upplevelse. Mer om det kommer i någon sorts recension om en vecka eller två.

Alla länkar och mer info om min inspirationsläsning finns på den här sidan (och jag har till och med uppdaterat den…)

2 svar på ”Utmaningar som inte är utmaningar”

  1. Känner igen det där att när jag gör mina listor är det ju så många böcker som jag inte känner till ännu. Jag har läst massor av nya författare i år, fast inte dem i min boktolva. Just därför att när jag planerade den hade jag ingen aning om att jag skulle vilja läsa något av dessa författare. Samtidigt är det väl det som är så härligt, att man får botanisera och bli nyfiken och inspireras att vidga sina vyer. Så jag gör som du, tar mina utmaningar med en nypa salt 😉

    Svara
    • Listor är jättebra så länge en kan undvika att bli låst av dem, de kan ju med fördel uppdateras eftersom också. Jag tror på ett fortsatt avslappnat förhållningssätt till listor (som jag i grunden älskar), utmaningar och läshögar.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.