Vad gör man inte

Maja Hjertzell har skrivit böcker i flera år, men det här är  av oklar anledning den första jag läser. Vad gör man inte är en sensommarsaga om en familj som fallit isär. Långsamt plockas det med bitarna i kapitlen som skildrar olika syskons upplevelse av samma dag, mammas födelsedag. Långsamt skönjer läsaren hela berättelsen, och ändå bara en liten skärva.

Det var väldigt eländigt och misärigt det där livet de levde tillsammans för några år sen. Det är fortfarande eländigt, och nu är de dessutom splittrade. Det händer (nästan) inga avgörande saker den här dagen, och ändå är det helt livsomvälvande alltihop.

Jag gillar det långsamma och jag gillar skildringen av landsbygd och människorna i den. Jag kan ibland tycka att långsamheten är för långsam, att det tar så lång tid att ta sig någonstans, men det är ju också så det är. Vad gör man inte är en fin familjebetraktelse, och en lite sorgesam betraktelse över en sorts Sverige jag känner igen.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
VAD GÖR MAN INTE
Författare: Maja Hjertzell
Förlag: Gilla (2015)
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

Klicka på bilden för att se var du kan se Maja Hjertzell på bokmässan

1 tanke på “Vad gör man inte”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.