Nu landar vi, sammanfattning av Resor i tid och rymd

Nu har vi rest färdigt, och vilken helg det blev! För dig som vill läsa ikapp eller vill läsa igen kommer här en sammanfattning av vart vi rest i tid och rymd.

Resor i tid och rymd

Lördag
Jag introducerade temahelgen innan Kulturdelen tog oss med ut i rymden (och till science fiction-världens rymdresor). Johannas deckarhörna fördjupade sig i tanken att resa i tiden med hjälp av historiska romaner. Det här har jag läst resonerade kring tid och tidsresor i Narnia-boken Häxan och lejonet. Jag och Beroende av böcker skrev båda om Doctor Who (jag skrev om senaste säsongen och en falnande kärlek, Ela skrev om tidens speciella karaktär i serien – timey wimey…). Feministbiblioteket bjöd på kulturella tidsresor och Fia på Den onda cirkeln skrev om tidsresor på film. Bookiecookiez avslutade dagen med en text om tidsresor och alla frågor (vetenskapliga och existentiella) de väcker. 

Söndag
Söndagen inleddes med att jag med skräckblandad förtjusning begav mig ut i rymden och skrev om rymdfilmer och tv-serierSkuggornas bibliotek följde i samma spår och skrev om den oändliga och fascinerande rymden och hur den skildras. Jag skrev också om mitt intresse för outsiders i allmänhet och Loke i synnerhetBokhyllan i pepparkakshuset fördjupade sig i romantiska tidsresor och Maria på Den onda cirkeln fick mig att vilja se Outlander. Bokhyllan avslutade hela temahelgen med att på ett passande sätt föra ihop rymdfärder med tidsresor.

Tusen tack alla ni som var med och skrev, kommenterade och gjorde den här helgen så väldigt rolig! Det här får vi göra igen någon gång 🙂

3 svar på ”Nu landar vi, sammanfattning av Resor i tid och rymd”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.