Island!

iceland_geysir

Jag tänkte nog ganska mycket som så att bland mässans teman skulle Ungern bli det svåraste eftersom jag inte läst ungerskt förut. Yttrandefriheten och Island skulle bli en lätt match. Men det var tills jag började tänka.

Jag har läst Egil Skallagrimssons saga och jag har läst Eddan (mestadels Snorres, men också en hel del ur den poetiska). Och så har jag läst Sjón, hans hypnotiskt mystiska Skymningsinferno och hans mer handfast Mani Steinn. Och så har jag läst Steinar Bragi (gillade Kvinnor, fastnade pga omständigheter i Höglandet, ska nog fortsätta nu). Sen är det stopp.

Jag behöver naturligtvis uppdatera mig här, och har tittat i bokmässeprogrammet men mest hittat deckare. Nu är jag inte anti isländska deckare, men där tänker jag helt klart låta Lotta guida mig. Men vad mer? Kan ni tipsa mig om bra isländsk (gärna samtida) litteratur?

4 svar på ”Island!”

  1. Åh, Island är ett favoritland. Jag rekommenderar såklart Arnaldur Indridason, men han är lite ojämn. Kvinna i grönt är fantastisk! Vigdis Grimsdottirs bok Z rekommenderar jag också varmt. Om kärlek och att vara sjuk. Och såklart den nya Audur Ava Ofafsdottirs Rosa Candida.

    Svara
    • Jag har den på läsplattan och har läst ca 50 sidor tidigare och gillat så jag ska absolut läsa den, särskilt när du gillar och rekommenderar 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.