Uppkopplad

uppkopplad-en-guide-till-sociala-mediers-mojligheterJag har skrivit förut om min samhälleliga depression, den har mildrats lite de senaste veckorna i och med de mångas engagemang, men det känns ju fortfarande rätt hopplöst på det stora hela. Jag har nästan helt slutat hänga på twitter, jag kanske har ett konstigt flöde men har det inte blivit väldigt mycket hårdare? Som vänstervriden, antirasistisk feminist finns det mycket att gråta över, eller resa sig mot och göra skillnad. Men hur!?!

Häromveckan läste jag Felicia Margineanus Uppkopplad, en bok om sociala rörelser på sociala medier och de som ligger bakom. Jag kan inte säga att jag nu ligger i startgroparna för att dra igång en kampanj, men boken gav mig hopp. Det finns de som gör något, och faktiskt gör jag det själv också, just nu till exempel, genom att använda min plattform (en av mina bloggar) till att säga vad jag tycker. Det känns faktiskt lite viktigare och lite mer på riktigt efter att ha läst den här boken.

Uppkopplad är en sorts lärobok för alla som tycker att sociala medier bara är strunt, som tycker att ungdomar bara latar sig och som har fått andra saker för sig. Den är lättläst och full av goda exempel.

Läs mer om vad jag tycker på Kulturkollo.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
TITEL
Författare: Felicia Margineanu
Förlag: Modernista (2015)
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

4 svar på ”Uppkopplad”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.