It’s not me It’s you

its-not-me-its-youMin enda fråga på detta är egentligen ”när kommer Mhairi McFarlane med en ny bok?” Jag känner väldigt starkt att jag vill ha minst en av hennes titlar stående oläst i mitt hem vid alla tillfällen. Och nu har jag läst alla tre som finns utgivna.

Jag älskar verkligen Mhairi McFarlanes sätt att skriva, humorn, hur hon skapar sina karaktärer (vanliga i ordets allra bästa betydelse), hur det aldrig är enkelt eller utgången självklar. Hur det är mörkt och faktiskt känns tungt när det inte löser sig även när det inte ens är favoriten det drabbar. Delia är definitivt en favorit. Bästisen Emma är jag inte alls lika säker på och Paul ska vi nog inte prata om. Men ändå gillar jag dem ju allihop, lite som en familj som en inte får välja men typ måste se det bästa hos.

Det är alltid svårt att rangordna böcker, men just nu känns den här som bäst i trion, trots chockerande brist på perserkatt (Luther i Here’s looking at you i salig åminnelse). Nu får ni ursäkta mig, jag måste ta en paus och önskegoogla lite.

PS Det är faktiskt en bok på väg! Who’s that girl ska den heta och den kommer ut i november eller december, eller mars 2016 (bokhandlarna är aningens oense där).

PS 2 It’s not me It’s you kommer i svensk översättning i november!

PS 3 Det här skrev jag för några dagar sen, men sen kom mässan och en chans att träffa Mhairi och fråga henne om den där nya boken (som kommer i maj 2016). Allt om den och det kan du läsa på Kulturkollo lite senare i veckan (jag lovar att säga till när intervjun finns att läsa)

IT’S NOT ME IT’S YOU
Författare: Mhairi McFarlane
Förlag: Harper Collins (2015)
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Hyllan

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.