16 april 2024

Mina nomineringar till augustpriset

Så var det dags igen, för nomineringar och sånt. Om Augustpriset tycker jag att det är kul att det finns för att det för en stund lyfter intresset för samtal om litteratur, men någon gemensam boksmak har vi inte jag och de som bestämmer. Jag gillade inte den enda bok jag läst de senare åren bland vinnarna i skönlitteraturklassen, Egenmäktigt förfarande. Det finns förstås guldklimpar av samförstånd som Kristina Sandberg (jag har inte läst Liv till varje pris men är övertygad om dess förträfflighet då jag älskar Att föda ett barn så mycket) och Expeditionen. Och kanske är det för de där ljusglimtarnas skull som jag fortsätter att spekulera och hoppas. Här kommer mina säkert pinsamt skeva önskemål om nomineringar i år (med reservation för att jag inte har hundra procent koll på att allt getts ut under nomineringsperioden), jag får säkert anledning att återkomma under eftermiddagen med bortförklaringar och allmänna uttryck för förbluffning.

Faktaboksklassen
Här lämnar jag walk over då jag läst alldeles för lite. Den här klassen är ändå min bästa bland augustböcker eftersom jag här får en lång rad tips om vad jag skulle kunna tänkas läsa bortom min comfort zone. Är spänd på att få lite nya titlar.

Vuxenskönlitteraturklassen
Deras ryggar luktade så gott av Åsa Grennvall
Något så vackert av Christina Bergil
Och runt mig faller världen av Marit Sahlström
Det här är hjärtat av Bodil Malmsten

Barn- och ungdomsboksklassen
När hundarna kommer av Jessica Schiefauer
Sagan om Turid: Kungadottern av Elisabeth Östnäs
Vad gör man inte av Maja Hjertzell

Vilka hoppas du på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.