Skärvor av minnen

skarvor-av-minnenSkärvor av minnen (med den fantastiska originaltiteln The impossible knife of dreams som jag önskar kunde översättas) är en bok jag läst väldigt långsamt. Jag har segat mig igenom den. Jag har låtsats att det bara är för att den är bra, men sanningen är den att det är för att den är bra men också för att den gör så väldigt ont i magen. Hayleys liv är så förfärligt sorgligt och jobbigt att kliva in i, jag känner mig hela tiden så frustrerad och arg, och ledsen för att det egentligen inte finns någon att vara arg på trots att alla sviker.

Jag kan inte säga vad det är som gör att den här boken kryper under huden på mig. Jag tror att det handlar mycket om Hayley och hur hon hanterar sitt liv genom att förtränga, minnen och nutid. Det handlar om Finn som jag tycker om, om Claire, Trish, pappan och hans veteranvänner. Om det djupt tragiska som är hela grundförutsättningen för den här boken.

Jag tycker mycket om allt med den här boken, med möjligt undantag för slutet. Jag tycker helt enkelt att författaren tappar taget om berättelsen där. Men jag väljer att bortse från det och gläds åt en riktigt stark bok istället, trehundra riktigt bra sidor är ändå huvudsaken.
[su_note note_color=”#dafdf5″]
SKÄRVOR AV MINNEN
Författare: Laurie Halse Anderson
Förlag: Lavender Lit (2015)
Översättare: Cecilia Falk, originaltitel: The impossible knife of memory
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Bokfrossa, Beas bokhylla, Litteraturkvalster och småtankar[/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.