Zelda!

Ja, det är helt orimligt att jag inte hittat Zelda förrän nu. Verkligen upprörande och helkonstigt.

zelda-4-uppbrott-och-utbrottZelda är en helt galet dryg och självmotsägande människa. Hon är ultrafeminist och helt borttappad i normen om kvinnlighet, som de flesta av oss. Det finns så mycket att känna igen hos henne, från andra och (om en vågar) från sig själv. Det finns väldigt mycket att gilla, och att störa sig på…

Det bästa med Zelda är inte som jag först trodde att hon, utan att förstå det, avslöjar de övertygades dubbelnatur. Det riktigt briljanta är de feministiska analyserna som finns insprängda, de som håller och är självklara och som bevisar att feminism är något att skapa själv, att det ät rätt livsviktigt, och att det inte är så jäkla lätt alla gånger.

Det värsta med Zelda är hennes killsmak. Den där Cesar är så vidrig att jag inte vill läsa en ruta till om honom, så sjukt osympatisk! Jag hoppas på utveckling och insikt för Zelda, i alla fall på det området, hon förtjänar så oändligt mycket bättre!

Tack Bokbabbel som med sitt trogna Zeldabloggande fick mig att inse att jag naturligtvis också måste läsa!

[su_note note_color=”#dafdf5″]
ZELDA, ZELDA 2: KAMPEN FORTSÄTTER, ZELDA VS. PATRIARKATET, ZELDA 4: UPPBROTT OCH UTBROTT
Författare: Lina Neidestam
Förlag: Kartago (2009-2015)[/su_note]

6 svar på ”Zelda!”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.