Att vara jag

Jag får väl börja med att erkänna att jag aldrig föll för Om detta talar man enbart med kaniner. Jag tyckte att den var fin men den bet sig aldrig riktigt fast. Det här är jag däremot, den sitter fast på riktigt.

att-vara-jagBokens jag berättar en väldigt vardaglig verklighetsanpassad berättelse om hur en blir kvinna, hur en förhåller sig, hur det är fantastiskt (längtet) och skrämmande. Kroppen och alla förväntningar. Normer och uppror. Ångest och patriarkat. Och mens.

Allt den här boken är och säger är sånt jag själv satt ord på de senaste åren. För alla som växer upp nu finns Anna Höglund som kan ge dem det direkt. Utan formulerandet och känslan av ensamhet. De som läser det här i rätt ålder, brytningstiden, kan ägna energin åt annat. Åt att gå på djupet, åt att försöka acceptera, kanske rent av älska sig själva. Hoppas! Och jag måste säga att den där känslan av att känna igen min egen inre tonåring i bokens jag får mig att tycka lite mer om henne. Om mig. Och det är ingen liten sak.
[su_note note_color=”#dafdf5″]
ATT VARA JAG
Författare: Anna Höglund
Förlag: Lilla Piratförlaget (2015)
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: Prickiga Paula, Sagan om sagorna, Feministbiblioteket[/su_note]

1 svar på ”Att vara jag”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.