Aldrig ensamma

aldrig-ensammaJag har funderat ganska mycket kring vad det är jag tycker så mycket om med först Tredje principen och sedan Aldrig ensamma. För tycker om gör jag. Den enda invändningen jag har är mot mig själv och det handlar om att jag än en gång läser en serie innan den är fullbordad, jag lär mig aldrig… Jag tror att Anna Jakobsson Lunds serie, hur fin den än är på delnivå, kommer bli en glimrande helhet när sista boken finns skriven och utgiven. Och det beror på några av de saker jag kommit fram till är avgörande för att jag ska tycka så mycket om som jag gör.

Det handlar om karaktärerna. Varje sida jag tvångsmässigt bläddrar bläddrar jag för att få komma lite närmare Ava, Levi och Leymah (henne är jag fortfarande mest nyfiken på eftersom hon aldrig riktigt kommer fram i ljuset). Det är inte för att få se hur uppdragen ska gå eller hur världen ska förändras, det är karaktärerna som är viktiga. Deras inre resa, utforskandet av deras förmågor, hämndkänslor och inre drivkrafter. Att de inte är enkla, goda eller perfekta. Och så fullkomligt älskar jag avsaknaden av triangeldrama!

Jag skrev om den första boken att den är långsamt berättad men aldrig för långsam och det tycker jag om hos Aldrig ensamma också. Inledningen är på gränsen till stillsam och det behövs efter förra bokens kaosartade avslutning. Det finns en förrädare, ingen kan litas på och ingen vet var någon står. Och mitt där i, i stormens öga finns Levi som vaknar och ska hantera sina tankar. Jag älskar det. Att sen en stor del av berättelsen ägnas åt att personerna själva utforskar sina inre landskap, med hjälp av förmågor eller med hjälp av gamla hederliga minnen, gör det hela än mer fascinerande. Jag tycker om sättet vi får lära känna dem lite mer för varje kapitel.

Jag bläddrar tvångsmässigt för att få lära känna karaktärerna ännu lite bättre, för att få följa med ännu lite längre på såväl deras inre som deras gemensamma resa. Och jag kommer helt klart bläddra vidare när nästa del kommer.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
ALDRIG ENSAMMA
Författare: Anna Jakobsson Lund
Förlag: Annorlunda förlag (2015)
Del 2 i en trilogi. Del 1: Tredje principen
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

1 svar på ”Aldrig ensamma”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.