Par och tvåsamhet

Veckans tisdagsutmaning handlar om par och våra favoriter bland dem. När det gäller tv-serier skrev jag om bromance i förrgår på Kulturkollo och konstaterade då att mitt favoritpar just nu är Dean och Castiel i Supernatural.

Några fler parkonstellationer som jag tycker mycket om:
litteratur – här finns det mycket att välja på förstås och just därför har jag väldigt svårt att välja så jag plockar något nyligt. Jag läste ju Jandy Nelsons böcker häromveckan och alla hennes relationer är väldigt fina. Syskonskapet mellan Jude och Noah i Jag ger dig solen är fantastiskt, men av någon anledning fastnade jag ännu mer och särskilt mycket för relationen mellan Lennie och hennes morbror i Jandy Nelsons andra bok Himlen börjar här.
musik – jag är väldigt förtjust i parröster, harmonierande röster som sjunger tillsammans. Som Paul Simon och Art Garfunkle, och som First Aid Kit.
film – Adam och Eve i Only lovers left alive. Vampyrer som inte är som vi tänker oss vampyrer. De är som människor bara lite mer av allt. Lite mer deprimerade inte minst, eftersom de levt så länge, sett så mycket och svartnat så mycket inuti. Särskilt Adam är väldigt mörk och deppig, och jag förstår honom. När Eve slänger sig på flyget (stor uppoffring för en vampyr!) för att hjälpa honom härda ut blir jag alldeles lycklig.

Många par finns det att älska! Vilka är dina favoriter?

8 svar på ”Par och tvåsamhet”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.