I verkligheten

Det är så förtvivlat mörkt just nu. I Paris, på alla platser människor flyr från, här där ett blivande boende för ensamkommande barn brann i veckan. Jag känner mig som så många andra helt förlamad och ledsen över det här samhället. Men jag försöker tänka att lindringen och hoppet ligger i det där ”som så många andra”, ingen av oss är ensam i mörkret. Det är svårt att behålla fokus på det positiva, på hjälparna och kämparna, vissa dagar, men jag tror att det är livsviktigt att vi försöker. Vad är vi annars för människor?

Dagens boktips (jo, det är ju en bokblogg det här) är alla dagars boktips, boken alla i hela Sverige borde läsa. Om det var krig i Norden av Janne Teller. Och så gör jag som Lyran och tipsar om lilla fina Mannen som planterade träd, för hoppfullhet och det lillas betydelse i det stora.

5 svar på ”I verkligheten”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.