Det här är inte en bok

Jag vet inte vad jag ska skriva i den här recensionen. Om en bok som handlar om hur konstigt folk beter sig bara för att Skugge skriver om sånt som berör dem. Det bär liksom emot att skriva att boken berör och känns igen. Jag får försöka något annat istället.

saker-under-hudendet-har-ar-inte-en-bokJag kanske kan säga att jag tycker så väldigt mycket om det, det där råa, tuffa, trasiga, påhittade och sanna. Språket, sättet hon leker med verklighet och sanning och påhitt. Sättet den liksom sträcker ut handen till min inre tjugoåring (som brottas med ångesten och rädslan för ångesten) och min inre 28-åring (som väntar sitt första barn). Sättet hon skriver feministisk kamp utan att skriva ut den (att feministisk kamp kan vara att kräva rätten att bära push up-bh eller att inte, och att alla ska strunta i vilket).

Jag tycker att Linda Skugge skriver fenomenalt bra helt enkelt. Hennes ord är skitjobbiga att läsa (pga igenkänning och allt det där), men det är klart värt det varje gång. 

[su_note note_color=”#dafdf5″]
SAKER UNDER HUDEN/DET HÄR ÄR INTE EN BOK
Författare: Linda Skugge
Förlag: Constant reader (2015)
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

Jag har läst Det här är inte en bok i en nyutgåva där Saker under huden ingår, den boken läste jag för ganska länge sen men jag blev så tagen av den då att jag behövde andas lite innan jag fortsatte.

3 svar på ”Det här är inte en bok”

  1. Det här är inte en bok var nog en av de första feministiska böcker jag läste, och det är nog tack vare Linda Skugge som jag kallar mig feminist idag. Jag läste den hur många gånger som helst.

    Svara
    • Jag är så sen här känner jag, hade så oerhört gärna hittat Skugges böcker så mycket tidigare. Men jag är glad att jag äntligen hittade fram till slut i alla fall 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.