30 bra saker

_DSC4790

Det finns en hel del saker som är rätt jobbiga nu. Världsläget, Sverigeläget, antisolidaritetsläget, trötthetsläget och en massa andra lägen. Det är lite synd om människorna. Men jag tänker försöka kämpa näsan ovanför vattenytan. Jag tänker proppa december fullt med bra saker. En per dag månaden ut, 30 bra saker med 2015.

Det kommer bli 30 inlägg om högt och lågt – böcker jag läst, jordgubbar jag ätit och politiska samtal som inte fått mig att vilja gråta. Det mesta är kulturrellaterat varför ni slipper inlägg av typen Ode till en bettskena (vilket definitivt skulle kunna vara ett inlägg annars, bettskenan har galopperat upp på i alla fall topp tre bra saker som hände mig 2015). En väldigt blandning blir det och helt plötsligt längtar jag ut i den här månaden. Jag behöver minnas 30 bra saker!

Och den första bra saken var helt enkelt att jag kom på den här idén. Imorgon kommer nästa bra sak.

14 tankar på “30 bra saker”

 1. Bra idé! Bra, bra idé! Jag behöver ljusa och bra saker nu när allt är mörkt och trist och stress och på toooook för många dagar till krokus liksom. Jag hänger på dig!
  Fast jag gör det inte på Carolina läser… utan på Carolina lever… så att jag får skriva om ALLA bra sakerna, inte bara de som är kulturella. Så där kan det nog inträffa saker i stil med Bettskenor vi minns.
  TACK!

  Svara
  • Ja, vad kul att du hänger på – vi behöver många bra saker! Och jag kanske kan gästbloggare om bettskenor hos dig 😉

   Svara
  • Jag kanske har något annat planerat den 31a? Eller så är det bara en snyggare siffra? Eller så blev det bara så?
   Mvh/ vän av oordning 😉

   Svara
 2. Perfekt, just vad en behöver i dessa tider. Jag kommer att lusläsa om dina 30 bra saker, att själv komma på så många känns som en utopi just nu. (Nej, inte så mycket flow i tillvaron denna höst…)

  Svara
  • Det har varit en vidrig höst på många sätt, jag är dock glad att jag när jag satte mig och försökte komma på 30 saker faktiskt gjorde det ganska lätt. Det finns hopp!

   Svara
  • Det är så hemskt att det ska vara så, att det ska vara ett sånt behov av att aktivt leta reda på bra saker att glädjas åt.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.