13 april 2024

30 bra saker: En nyutgivning

in-i-skogen

Det finns vissa böcker som verkligen förtjänar att ges ut på nytt. Som Ruth Rendells Stenarna skola ropa som kom i pocket i våras till exempel. Nu i dagarna kommer också Jean Heglands mästerliga och sorgligt undangömda/bortglömda postapokalyps systerdrama In i skogen (förra utgåvan hette In i skogens djup) i nyöversatt utgåva från förlaget Magic wonders. Och den är så himla fin. Anledningen till att boken kommer ut på nytt är kanske mindre det faktum att den varit omöjlig att få tag på och mer att filmen gjorts. Men det spelar ju ingen roll. Huvudsaken är att den finns nu.

Såhär skrev jag om boken när jag först läste den:

”In i skogens djup handlar om hur svårt det är att leva tillsammans, hur svårt det kan vara att älska den enda som finns kvar i ens liv, hur svårt det är att inte veta, att veta och att låtsas att allt snart ska bli bra igen. Det är så fasansfullt påtagligt alltihop – lukter, smaker, förtvivlan, långtråkighet, den krypande skräcken och drömmarna som sakta dör.

Jag grät inte när jag läste men det var ändå som att långsamt skäras sönder och slitas i stycken. Eller som ett sår inuti som en inte kan låta bli att pilla på, en berättelse som blir sådär vidrigt värre och värre att det inte ens är skrattretande. Och ändå finns där också så särdeles mycket kraft att det är uthärdligt och inte ens lämnar en bitter känsla i munnen efteråt.”

Hela recensionen kan du läsa här.

4 tankar på “30 bra saker: En nyutgivning

  1. Blev väldigt nyfiken på boken. Även författaren är helt okänd för mig. Dock lockar den mig så pass mycket att jag har lagt till boken i min att-läsa-lista. Hoppas kunna få tag på den tills årsskiftet. =)

    1. Så roligt att få tipsa om en helt ny bekantskap, hoppas du gillar boken lika mycket som jag gjorde 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.