30 bra saker: Tegelstenssommaren

Jag är, som ni kanske vet, en sån som helst läser korta böcker. 120 sidor är min perfekta längd. En författare som kan skriva något bra på 120 sidor vill jag gärna läsa. Men så är det det där med att jag blir sugen på andra böcker också. Tjocka böcker. Till slut blir läshögen väldigt hög och proppsande. Så var det i våras.

Dessutom ville jag hemskt gärna förlora mig i en oändlig bok utan att räkna boksidor och skriva planeringar. Jag ville få ta mig tid och långsamläsa. Så jag bestämde mig för att läsa tegelstenar under sommaren, så många jag hann med. Och vilken fin sommar det blev!

Alla böcker jag läste var bra, flera fantastiskt bra och så tog jag mig äntligen tid med längtböcker som Pestens tid. Och lusten har inte mattats, jag vill gärna ta en sån där period igen. Kanske i februari? Årets bevisat uslaste läsmånad. Fyll gärna på min läslista – vilken är din allra bästa tegelsten?

8 svar på ”30 bra saker: Tegelstenssommaren”

 1. jag tycker att du kanske ska klämma Det av King? Läste nyligen om den, vilken nostalgi! och kan inte connie Willis kallas för tegelstensmor? och hur gick det egentliugen med gabaldon …:)?

  Svara
  • ”Det” läste jag för några somrar sen, och älskade (förutom de ca 300 sista sidorna). Med Gabaldonläsningen har det gått sådär, jag orkar helt enkelt inte ge mg på den där omläsningen som behövs. Connie Willis Domedagsboken har jag läst, men jag har en som jag tänker att jag ska vilja läsa i jul också.

   Svara
   • Kolla bara så att Willisen är den första av de två senaste. Tror att det är Blackout först och sen All Clear. Eller tvärtom. Men kolla 🙂

    Svara
    • Det ska jag, jag har båda och om jag inte missminner mig står det rätt tydligt angivet på mina utgåvor 🙂

 2. Jag drar mig alltid för att börja på tegelstenar. Runt 300 sidor ungefär är min favoritlängd. Jag tror det har att göra med att jag vill läsa en bok på 1-3 dagar, det är liksom Den Ultimata Tiden Att Tillbringa Med En Bok för mig. Jag vill verkligen läsa Kings Under kupolen men det är som att det kommer alltid andra – kortare – böcker emellan… Kanske jag borde ha en tegelstensjul?

  Svara
  • Så är det väldigt ofta för mig också, att de där kortare böckerna får gå före eftersom jag inte känner att jag ahr tid att ägna veckor åt en och samma bok. Det är en sjuka som behöver brytas ibland och en tegelstensjul låter som en riktigt bra idé tycker jag.

   Svara
 3. Sugar av Michel Faber 🙂
  Karthago av JCO kan väl också klassas in som tegelsten. Jag som är en långsamläsare nästan hetsläste den på ett par tre-fyra dagar! Bra betyg 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.