Natten jag dog

natten-jag-dogDen här röda boken har legat rätt länge på mitt sängbord. Det har varit så mycket annat som behövt få gå före, och så är det det här med vampyrerna som jag tröttnat lite på…

Natten jag dog utspelar sig på flera platser, som London och Göteborg, och det är just platserna och stämningen som griper tag. Det känns inte bara väldigt välreseachat, det känns upplevt. Jag kan känna lukter och dofter och jag hör ljuden från gatan utanför. Det är väldigt effektfullt. Människorna får jag inte lika starkt grepp om och de berör mig inte riktigt så mycket som jag vill.

Och ja, det här med vampyrerna då? Jag är verkligen trött på dem. Allt annat än det vampyriska, skildringen av det historiska och miljöerna, intresserar mig mer än vampyraspekten så det är ju tur att det finns en del av det i den här boken. Ibland tycker jag att det blir för packat med detaljer för att det ska flyta ordentligt i läsningen, men på det stora hela är Natten jag dog en välskriven roman. Och ska jag läsa en vampyrskildring så är jag tacksam om den är ”realistisk”, alltså utan glittrande snubbar med högt hår och så… Det är den här, garanterat. 

[su_note note_color=”#dafdf5″]
NATTEN JAG DOG
Författare: Peter Erik Du Reitz
Förlag: Hoi förlag (2015)
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

2 svar på ”Natten jag dog”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.