30 bra saker: Filmerna!

Nej, jag är inte mycket till filmtittare. I år har jag sett nio filmer som jag minns (jag har nog sett någon mer barnfilm som jag förträngt alternativt somnat mitt i)… Avengers Age of Ultron kan vi lämna därhän, den avskydde jag så djupt att jag började omförhandla all min kärlek till Joss Whedon och inte orkade skriva en rad om det. Whedon är nästan tagen till nåder igen tack vare en fantastiskt stark andra säsong av Agents of S.H.I.E.L.D (vilket ska avhandlas senare i månaden). Men de andra ihågkomna filmerna var i alla fall riktigt bra allihop:

only-lovers-left-alive-posterOnly lovers left alivefin vampyrfilm med Tilda Swinton och Tom Hiddleston.
Insidan ut – äntligen har jag hittat mig själv i en karaktär, Ulla Skoogs Vemod är jag!
Hungergames Mockingjay 2 – en riktigt bra avslutning på en riktigt bra serie.
Hateship, loveshipden där filmen som kanske var bättre än den litterära förlagan.
Boktjuven – en riktigt stark film (och en riktigt stark bok också för den delen).
Cirkelnen väldigt bra film!
Hemma – en film som chockade mig lite, och berörde på riktigt.
Dallas buyers club – som var riktigt jobbig och fick mig att tänka lite på min samhälleliga uppgivenhet, igen, redan…

1 svar på ”30 bra saker: Filmerna!”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.