30 bra saker: Att möta nya författare

Varje bok presenterar naturligtvis nya människor, men ett nytt författarskap presenterar en helt ny värld. Jag har räknat efter lite och kommit fram till att jag läst 68 (med förbehåll att jag kan ha missat någon) nya författare i år. Och det har varit många fina möten, omvälvande möten och möten som varit bra för mig.

Några av mina bästa nya bekantskaper är förstås Jandy Nelson och Chimamanda Ngozi Adichie. Men där finns andra också som kanske överraskade mig lite mer med sin briljans. Som Rebecka Solnit, som Maria Turtschaninoff. Brandon Sanderson förtjänar också en liten kommentar eftersom jag tyckte så pass mycket om den första delen i Mistborn-serien att jag köpte hem resten i ren förtjusning. Hans böcker ser jag fram emot att läsa vidare i och också andra nämnda författare är sådana jag gärna återbesöker igen och igen och igen.

Jag filar på en årsbästalista i detta nu och jag kan avslöja så mycket som att flera av böckerna kommer vara skrivna av för mig helt nya författare. Det tycker jag känns som en rätt bra grej. Och det finns fortfarande så oändligt många att upptäcka!

3 tankar på “30 bra saker: Att möta nya författare”

  1. Vilken bra inspiration inför 2016! Jag funderar på om man skulle kunna ha målet att läsa något av 50 författare som jag inte har läst något av tidigare (ja, jag är lite modest).

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.