Att förlora sig själv, Supernaturals sjunde säsong

Spoilervarning som brukligt, för hela serien. Det här är lite av en mellansäsong måste jag säga, en “var sjutton är Castiel”-säsong, en säsong jag mest vill igenom. Inte tråkig eller dålig eller så, men inte gnistrande på något sätt.

felicia dayDet är också säsongen med alla gästspelen – Jason Dohring från Veronica Mars, Charisma Carpenter och James Marsten från Buffy/Angel/Veronica Mars/Torchwood, Felicia Day från Buffy och Dr Horrible. Jag är väldigt svag för Felicia Day, hon är fenomenal, så galet älskansvärd i allt hon gör. Och så gillar jag att Meg är tillbaka.

Men det är som sagt lite segt där ett tag, och jag saknar ängeln. Han behövs, vi har sett så många brödraångestsäsonger redan. Jag hoppas på en återuppståndelse och några rejäla portioner Crowley inför säsong 8. Och skulle jag kunna få önska mig mer Felicia Day också kanske?

Om tidigare säsonger handlat mycket om att förlora tron på gud och andra, kanske denna säsong handlar om att förlora sig själv. Som Sam gör, som Castiel gör. När jag var yngre (skrämmande mycket yngre) var min största rädsla att förlora mig själv, ramla över gränsen, bli galen. Jag vet att det säger väldigt mycket konstigt om mig, men jag bjuder på det. Det är just det som gör den här säsongen så grundläggande skrämmande för mig. Idag är jag kanske mer rädd för annat, men jag är fortfarande väldigt beroende av att ha kontroll och äga mitt jag. I de delarna, framförallt när Sam kämpar mot sina syner och försöker skilja verkligt från hjärnspöken, där glimrar det faktiskt lite ändå. Och det är det glimret som håller mig kvar.

4 svar på ”Att förlora sig själv, Supernaturals sjunde säsong”

  1. Jag tyckte ändå att säsong 7 var ett lyft jämfört med säsong 6, som jag upplevde som rörig och ofokuserad. Alldeles för många storylines som blev halvdana. Men i säsong 7 började det hämta sig och säsong 8 är ännu bättre 🙂

    Svara
    • Saken är den att jag förväntade mig att säsong 6 skulle vara så fenomenalt dålig att jag blev glatt överraskad av att den ändå höll ihop såpass bra som den gjorde 😉 Men jag håller med om att säsong 7 är mer sammanhållen och funkar bättre egentligen, och säsong 8 (som jag sett klart nu och snart ska sammanfatta här) är ännu bättre. Det är lovande inför framtiden (min Supernaturalframtid när netflix fyller på med senaste säsongerna och seriens) att de kan hämta sig från dippar och bli bra igen.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.