30 bra saker: Feminism!

Om mitt feministiska år har varit bra? Bra är väl kanske att ta i (med tanke på all skit folk hävt ur sig på sociala medier och exempelvis Kringlan-gate från i november), men ok ändå tycker jag, på ett rent privat plan i alla fall. Jag kommer ur 2015 än mer övertygad om att feminism är livsviktig än när jag startade året.

Framförallt har jag läst mycket bra från den där listan jag skrev ihop i början av året, och så blev det lite utöver det också… Allt jag läste och skrev och kategoriserade som feminism hittar du här. Allra gladast är jag över att ha läst Det andra könet (lite seg men bitvis glimrande klassiker), Under det rosa täcket (galet ilskeframkallande modern klassiker) och Män förklarar saker för mig (ögonöppnande och ilskeframkallande igen). Sen är jag svag för E. Lockharts feministiska ungdomsromaner.

Just nu jobbar jag på en uppdaterad version av den feministiska läslistan inför det nya året, det finns så mycket kvar att upptäcka!

2 svar på ”30 bra saker: Feminism!”

    • Det tycker jag absolut att du ska göra! Läslistan kommer i början av januari så du hinner minst en Lockhart-bok innan dess (jag föreslår Frankie Landau-Banks) 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.