30 bra saker: Årets tv-serier

emma approved

Tv-serieåret 2015 har varit mycket gott mot mig. Riktigt, riktigt gott faktiskt. Och varierat. Det här med verklighetsflykt har jag pratat om tidigare och mitt tv-serieintag är nog ett exempel på just det. Att jag tryckt i mig Supernatural som godis under hösten har jag redan berättat men det där tvångsmässiga har skådats också i andra seriesammanhang.

I våras hittade jag New girl och snabbsåg tre säsonger tillsammans med maken, sen tog det slut, möjligen för att det tappade lite av det roliga eller för att jag gick in i komediväggen kanske… Sen hade jag en Masterchef Australien-period från maj och över sommaren. Den grundade sig i att jag mådde särdeles dåligt en helg, råkade se ett avsnitt av Masterchef, och sen stannade i den bubblan. Ett program där folk tar hand om varandra, tycker om varandra och aldrig skriker ett enda ord. Precis vad jag behövde. Jag låg rätt många timmar på balkongen och såg säsong efter säsong av Masterchef Au. Tills jag tröttnade och återfann Supernatural.

Under hösten har jag sett Agents of S.H.I.E.L.D också, och den är formidabel den där andra säsongen (nästan lika bra som säsong 1 efter det berömda Turn, turn, turn-avsnittet), mer om det kan du läsa här om någon vecka när jag är helt klart med serien.

Bilden visar Emma approved som kanske inte räknas som en tv-serie, men räknas gör den. Liksom Doctor Who vars åttonde säsong jag såg och tyckte var sådär.

Vad mer? Jo, Wolf hall förstås. Som jag inte kunde invänta på svt utan köpte så snart den släpptes på dvd. Som jag till skillnad från mycket annat långsamsåg och njöt i avsnittslånga doser med mellanrum. Så galet bra den var! Så mycket jag kom på nu att jag nog vill se om den snart…

Hur var ditt tv-serieår? Berätta om allt bra du sett så jag vet vad jag ska ägna mig åt nästa år 😉

6 svar på ”30 bra saker: Årets tv-serier”

 1. Har totalt glömt att de Wolf Hall skäms på mig! Själv har jag frossat i draman draman draman i form av Downton Abbey, The Fosters, Gossip Girl, Reign och mellanåt ett avsnitt här och där av Vampire Diaries, The Originals och Once Upon A Time 🙂

  Svara
  • Det låter som en bra blandning du fått till 🙂 Och sluta skämmas för Wolf hall, unna dig en riktigt titta ikapp-helg istället!

   Svara
 2. Under året har jag fortsatt kolla på Game of thrones. Har nyss kollat på första säsongen av The 100, en mycket lovande serie. Som tur är finns det två säsongen till att titta på. Dock finns endast första säsongen på Netflix. Hamnade även i ett stimm då jag sträckkollade på Penny dreadful, rekommenderas om du inte har sett den än. Rekommenderar även Friday night lights. Såg typ alla säsongerna i somras. So damn good! Å nu kör jag Downton Abbey i ett svep. Älskar när det finns flera säsonger av en serie att plöja igenom.

  Svara
  • The 100 har jag hört mycket gott om, den står på tur här (om inget annat råkar smita emellan då…). Penny Dreadful är fantastisk, har sett första halvan av första säsongen, sen slutade vi med hbo här hemma så jag tappade den. Men jag ska absolut se om och klart vid tillfälle.

   Svara
 3. Missade ju tyvärr de sista delarna av Wolf Hall pga varken TV eller internet på landet 🙁 men har sett säsong 3 av Homeland, sista säsongen av Sons of Anarchy, säsong 2 av Bron och håller nu på med The Killing. Mer TV-tittande än så blir det inte på ett år när man som jag går och lägger sig vid 21 ;).

  Och jo, Julkalendern förstås. Briljant!

  Svara
  • Men bra urval, när en inte har så gott om tid gäller det ju att plocka ut det gottaste. Är väldigt sugen på att ge The Killing en chans, det börjar bli nog många år sen jag såg och tokälskade den danska förlagan nu 😉 Och julkalendern har jag också sett, och tyckt mycket om.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.