30 bra saker: Årets bästa…

Dessa dagar är dagar av listor. Årets bästa det och det och det. Och jag älskar det! Så dagens bra sak är listor i sig, men det är också specifikt bra saker jag läst, sett och upplevt eftersom jag idag publicerar en rejäl lista över året som gått på Kulturkollo, den hittar du här. Ett utdrag:
Årets gråtfest: Himlen börjar här av Jandy Nelson. Fyra timmars oavbrutet tårkalas. Det kan inte bli bättre, eller värre…
Årets dystopi: Station eleven tror jag, så lågmält fin om den totala förödelsen.
Årets grafiska: Åsa Grennvalls Deras ryggar luktade så gott, så fenomenal, så smärtsam!
Årets nya bekantskap: Chimamanda Ngozi Adichie, tänk att jag inte läst något av henne tidigare, och vilken tur att jag har några av hennes böcker kvar att uppleva i väntan på att hon skriver nytt. Och så Jandy Nelson, vi får inte glömma Jandy Nelson…

Hela listan hittar du som sagt här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.