Jorden runt 2016

Globe-Africa

Jag tyckte mycket om förra årets boktolva där jag besökte andra delar av världen än de för mig vanliga och bekanta. Därför tänker jag fortsätta läsa så.

Jag hoppas kunna besöka riktigt många nya länder under året. Jag vill lära mig mer och se fler sammanhang. Någon egentlig målsättning har jag inte, men tio nya länder vore väl rimligt, eller? Jag tänker göra en sammanställning över vilka länder jag besökte 2015 och vilka jag läser mig fram till i år. Den kommer du kunna hitta här, och så rapporterar jag förstås på bloggen efterhand.

Inspiration tänker jag bland annat söka på Lyrans noblessers jorden runtresa, och dagarna går och den där listan på Kulturkollo. Har du tips på vad jag borde läsa så antecknar jag tacksamt.

Uppdatering: Jag hänger med på Johannas utmaning Jorden runt på 366 dagar! Häng med du också, och i kommentarerna till det här inlägget finns jättebra tips och länkar till bra världslitteratur, missa inte det!

Bild: Globe-Africa

6 svar på ”Jorden runt 2016”

  • Tack för påminnelsen och länken, jag är så imponerad av ditt läsande, och jag förstår att det är kämpigt med 20 länder per år, du har ju täckt in väldigt många redan…

   Svara
 1. Jag kör en bokbloggsaktivitet under året som jag kallar En Världsomsegling på 366 dagar som går ut på ungefär det du beskriver ovan. Hittills är vi 18 st bloggare, och poängen är att vi kan få inspiration och tips av varandra som får oss att läsa om länder vi inte brukar. Säg till om du vill vara med så länkar jag till sidan där du samlar din Jorden runt-läsning!
  https://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2016/01/06/en-varldsomsegling-pa-366-dagar-bokbloggsaktivitet-istallet-for-utmaning/

  Svara
 2. Jag har läst några riktigt bra romaner redan, en som du troligen skulle tycka mycket om är Flykten av Carrasco. Och hela Achebes trilogi finns nu ute i nyöversättning. Klassiker!

  Svara
  • Bra tips Anna, Flykten är reserverad på biblioteket och Achebe vill jag gärna läsa mer av. Måste nog göra en lista 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.