Archangel

När jag skulle skriva om änglar i höstas förtvivlade jag en aning över att jag inte hittat något som jag riktigt fastnat för, trots att jag älskar tematiken. Jag har försökt med Becca Fitzpatricks böcker av vilka jag tyckte den första om Nora och Patch var ok, men sen tröttnade jag snabbt. Laini Taylors serie fastnade jag aldrig riktigt för. Jag befann mig i en situation där (förutom Supernatural) Margit Sandemo var den bästa leverantören av änglaaction. Och så kan man faktiskt inte ha det. Så jag vände mig återigen till min leg. boktipsare Carolina och bad om hjälp. Hon levererade titeln Archangel om Sharon Shinn. Jag införskaffade, jag läste, jag förälskade mig.

archangelArchangel handlar om en blivande ärkeängeln, ett av Gud förutbestämt äktenskap och en kvinna så tuff och sårbar att jag älskar henne från första mötet. Rachel utmanar, inte bara Gabriel utan själva samhällsordningen och trosgrunden. Hon ställer alla de rätta och fela frågorna, hon undrar och hatar och låter rädslan styra henne. Hon är allt annat än perfekt och hon är alldeles, alldeles underbar. Gabriel är möjligen lite väl rättrådig, men han är också väldigt impulsiv och väldigt oförmögen att förstå sig på Rachel, väldigt länge.

Jag kommer absolut läsa vidare i Sharon Shinns serie om Samaria (trots att omslagen är så sjukt förfärliga…), men jag ska göra det långsamt eftersom jag förstått att det kommer hoppas i tiden och jag kommer inte få träffa Rachel igen. Det måste jag processa lite innan jag ger mig tillbaka in i den här fantastiska världen.
[su_note note_color=”#dafdf5″]
ARCHANGEL
Författare: Sharon Shinn
Förlag: Ace Science fiction (1996)
Första delen i en serie
Köp den t.ex. här.[/su_note]

2 svar på ”Archangel”

  1. Det var länge sedan jag läste Archangel nu, och nu gjorde du mig lite sugen på att läsa om den… det tråkiga är att jag ägde hela serien men skänkte bort den till någon som jag tyckte behövde läsa den. Jag minns inte ens vem nu! Men ja, det där med att vänta lite med del två tills Rachel har bleknat lite är nog bra – annars saknar man henne hela tiden (vill minnas att jag hade lite separationsångest).
    Och visst blir man sugen på att få höra Rachel sjunga??

    Svara
    • Ja, jag vill höra henne sjunga! Och så skulle jag vilja känna på änglavingar, och se Rachels hus och… Det finns så mycket som inte berättas utan lämnas till min fantasi, och jag älskar det. Älskar inte att du gav bort serien (även om det naturligtvis var en god gärning), du får kindla hem den igen 😉

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.