Agents of S.H.I.E.L.D, säsong 2

Det var länge sen jag såg en så väl sammanhållen och genombra seriesäsong som denna andra av Agents of S.H.I.E.L.D Säsong ett var också bra, men riktigt fenomenal blev den inte förrän efter att det som hände i filmen Captain America: Winter soldier hade hänt, i avsnittet Turn, turn, turn. Efter det har kvaliteten varit hög och jämn.

Allra mest tycker jag om det faktum att skaparna av serien är så orädda för att gå över gränsen. Pur ondska, redig galenskap, ingenting värjer de för och det gör det här så bra. Att våga skriva en roll som den Kyle McLachlan har är rent mod, och så bra det blir när en så bra skådespelare får ett sånt material att jobba med (och det måste ha varit som julafton för honom att läsa manus).

Det finns mycket annat som är roligt också (för mycket av det som är bra här är roligt), i det lilla. Som de där små blinkningarna från i övrigt rätt stela Phil Coulson och Leo Fitz (jag älskar Leo Fitz och Iain De Caesteckers förmåga att leverera sarkasm och känslighet!).

Relationerna fördjupas och också här finns det några riktiga favoriter. Som allt runt Skye. Hennes far och dotter-liknande relation med Coulson sätts på prov när hennes riktiga föräldrar kommer in i spelet. Och vilka föräldrar det är…

Wards ”utveckling” är av det riktigt psykopatiska slaget vilket förstås älskas. Herregud så oerhört otrevligt obehaglig han är! Och ändå…

Det finns mycket att tycka om med andra säsongen av Agents of S.H.I.E.L.D. Min enda oro inför framtiden är hur sjutton de ska lyckas toppa det här till säsong tre (som just nu visas på kanal 9 och ska ses ikapp så snart som möjligt). Den som lever får se.

5 tankar på “Agents of S.H.I.E.L.D, säsong 2”

  1. Instämmer! Såg också precis färdigt säsong två och ska slänga mig över säsong tre så fort hela har sänts. Serien har fått obefogat mycket skit, de som gnäller kan bara sett de första avsnitten av säsong ett. Precis som du säger har den verkligen hållit en jämn, hög nivå hur länge som helst nu.

    Svara
    • Tycker också den fått oförtjänt mycket gnäll från många håll. Kanske är det de som kan serierna utan och innan som inte gillar, jag har ingen egentlig koll utöver filmerna och Agents och vet inte hur det ”ska” vara. Det finns förstås saker att klaga på (som i alla serier/filmer/böcker) men som helhet tycker jag verkligen att det är riktigt bra.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.