Burken

BurkenDet är ju så att jag har en hel del böcker här hemma… Och olästa böcker hemma är en rikedom det fortsätter jag att mena, som ett eget bibliotek eller en bokhandel att besöka precis när du behöver en ny bok, och utan att gå ut eller betala för det. Men det är ju bra att någon gång börja läsa och pausa påfyllandet också. Nu är det dags för det.

I år tänker jag göra en allvarlig insats för att minska hyllvärmarantalet här hemma. Tanken är att jag får köpa max en ny bok per tre utlästa hyllvärmare. Jag ska prioritera hyllvärmare framför låneböcker och nyutgivet. Och det kommer inte bli tråkigt alls för jag har så galet mycket bra som står här hemma och väntar på mig. Problemet är mer i vilken ordning jag ska läsa dem. Också där har jag förstås en lösning och de gånger när jag inte kan bestämma mig har jag en burk till hjälp. I den finns titlarna på de flesta av mina hyllvärmare, bara en dragning bort. Ibland är jag himla finurlig om jag får säga det själv 😉

7 svar på ”Burken”

  1. Har också precis fixat en burk, den har dels lite titlar i sig men sen också lappar där det står saker som ”läs en bok med grön framsida” så jag får lite valmöjligheter bland hyllvärmarna :). Tänkte dra i alla fall en lapp i månaden 🙂

    Svara
    • Bra idé! För min del behövde jag den här burken delvis för att jag bestämde mig för att inte ha en olästhylla utan faktiskt sortera in alla böcker i samma hyllor, då behöver jag för att inte glömma bort dem…

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.