The Silent land

Först är där två minuters läsning om perfekta skidspår och orörd snö. Sen kommer lavinen och ligga instängd under massorna och inte kunna röra sig, sen kommer allt det andra. Och jag tänker inte berätta vad allt det andra är. Ni får lita på mig när jag säger att det här är en bok ni bör läsa. Eller inte.

Jag är väldigt ambivalent när det kommer till om jag ska rekommendera den här boken för läsning. Den är fantastisk. Men den är också 247 sidor ren ångest. Alltså inte sån där ångest man kan prata om som egentligen är oro eller olust. Den här boken väcker andra saker, djupare reaktioner, ångest på riktigt. Pressen över bröstet, inuti bröstet och oförmågan att komma ihåg hur man andas. Ni vet. Eller förhoppningsvis inte.

Om du är en sån som är rädd för instängdhet, för döden, för livet och allt det där som är så stort att det är ogreppbart. Om du är en sån som kan gå vilse i existentiella grubblerier. Då kanske du inte ska läsa den här boken. Eller så ska du det, kanske är det just du som ska det? Jag är en sån och jag överlevde, och jag ångrar mig inte. Tror jag.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
THE SILENT LAND
Författare: Graham Joyce
Förlag: Gollancz fiction (2010)
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

3 svar på ”The Silent land”

  1. Tack för det här underbara tipset, sträckläste den på 3 dagar! Har du liknande böcker så får du mer än gärna tipsa 🙂

    Svara
    • Men så roligt att höra! Älskar när omskrivna böcker hittar rätt läsare 🙂 Jag ska fundera lite kring liknande böcker och återkommer i frågan.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.