52 bra saker: Ljudböcker!

Jag älskar verkligen att bli motbevisad och överraskad! 

Jag har testat ljudböcker några gånger. En gång, med Maskarna på Carmine Street, gick det bra, men alla andra gånger har det misslyckats kapitalt. Jag har tappat tråden, koncentrationen eller somnat. Och ändå slogs jag för några veckor sen av tanken att jag borde testa igen, att jag borde skaffa en sån där tjänst där man får lyssna obegränsat och se om det ändå inte kunde vara något för mig. Ingen form av bok får ju undkomma mig liksom. Så jag skaffade och testade, och fastnade direkt. Jag insåg att jag nog försökt med fel böcker tidigare…

Så nu lyssnar jag när jag inte orkar läsa själv, när jag går till och från jobbet, när jag tränar. Och jag har bestämt att jag bara får lyssna på sånt som inte ingår i någon utmaning, inte kan vara bra att ha läst i jobbet, inte för några krav med sig alls. Bara kravlöst, fluffigt, avkopplingslyssnande. Just nu läser jag en ungdomsbok med relativt ansträngd handling, bara för att jag kan. Jag älskar det!

Det här är en av mina 52 bra saker 2016! Alla bra saker hittar du här.

3 svar på ”52 bra saker: Ljudböcker!”

  1. Vad roligt att du börjat gilla ljudböcker! Själv är jag helt fast. Ljudböcker är helt perfekt vid tillfällen då man inte kan läsa bok, t ex vid bilkörning, städning och promenader. Här hemma får jag samsas om lyssnandet med 8-åringen som avverkar ljudböcker i rasande fart. Önskar dig många härliga ljudbokstimmar! Hälsningar från en annan som också har den där betaltjänsten.

    Svara
    • Än så länge är jag såpass ny på det att jag kräver lättsmälta böcker utan motstånd men jag tänker att jag kan lyssna mig till en sådan rutin att jag kan ge mig på svårare saker längre fram, samtidigt som det känns viktigt att jag kan få lyssna på lite lättsmält också, som omväxling 😉 Jag tror att jag har många fina lyssningstimmar framför mig och jag hoppas kunna få in barnen på spåret också.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.