13 april 2024

Nu sticker jag!

Verkligheten just nu alltså… Så mycket småttighet och vansinne, omedmänsklighet och hat. Det är så många djupa andetag och nya tag som behövs hela tiden att jag blir helt utmattad bara av att tänka på det. Så jag behöver resa lite i fantasin, se andra platser, prata med nya människor, uppleva. Tack och lov att det är dags för Lyrans jorden runt-resa så att jag bara kan ge mig iväg. Första anhalten är Amerika och de böcker Lyran valt ut åt oss är:

En bön för de stulna – Jennifer Clement (Mexico)
Hägern – Lise Tremblay (Kanada) – som jag läste i somras och föll alldeles pladask för.
Jag har det rätt bekvämt, men skulle kunna ha det lite bekvämare – Lydia Davis (USA) – som jag läste i december och tyckte mycket om.
Hausfrau – Jill Alexander Essbaum – (USA)
Kaptenens verser – Pablo Neruda (Chile)
Axolotl – Julio Cortázar (Argentina)

Och jag väljer Pablo Neruda. För att jag aldrig läst honom, och för att jag behöver lite kärlekspoesi i mitt liv just nu. Jag börjar få slut på positiva tankar, kanske kan Pablo Neruda återge mig lite hopp om mänsklighet och verklighet?

2 tankar på “Nu sticker jag!

  1. Neruda är faktiskt den enda på listan jag valt att inte läsa. Blott och enbart pga att jag är usel på att läsa lyrik. Men det ska bli spännande att läsa vad ni andra tycker om den.

    1. Jag är inte så bra på det där med poesi heller, men jag vill gärna bli så jag gör ett försök och övar mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.