Mina hjältar

Veckans tema på Kulturkollo är Hjältar och hjältinnor. Jag skrev redan igår om så vitt skilda storheter som Batman och Gun-Britt i Gånglåt… Här finns inlägget.

Veckans utmaning handlar förstås också om hjältar:

Berätta om en hjälte eller hjältinna du ser upp till.
Jag tänker sällan på folk runt mig som hjältar, jag tänker att vi alla (ok, de flesta) kämpar på och gör så gott vi kan. Men naturligtvis finns det extraordinära människor jag ser upp till, alla som orkar när de inte orkar. Människor som är volontärer, som bjuder hem ensamma och som tar sig tid för andra. De är mina förebilder, de som gör det jag tänker att jag borde. De som orkar. De som får mig att vilja bli lite bättre.

Vilken var din första hjälte eller hjältinna? Kan det ha varit Bamse? Eller din mormor? Eller ridläraren? Stålmannen? Eller fröken i första klass??? Berätta!
Min bild av hjälten när jag var liten var Jonathan Lejonhjärta. Han som är rädd men gör det ändå, för att han måste. Idag när jag precis läst om Bröderna Lejonhjärta med mina barn tycker jag nog att Karl är ännu modigare. 

Kontentan: jag är inte mycket för traditionella superhjältar (jag föredrar alltid skurkarna i de där filmerna, och hjältarnas svärta), men de verkliga inspirerar. 

6 svar på ”Mina hjältar”

  1. Jag önskar så att jag kom ihåg vem som sa de där orden som jag fortfarande tänker på, väldigt ofta. Jag är ganska säker på att det var en lärare, men vem minns jag inte och jag minns inte heller om han/hon citerade någon annan, men orden var: ”Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.”

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.