52 bra saker: Vampyrer och superhjältar

Det är väääldigt segt just nu, väldigt februari helt enkelt. Det är inte mycket som är kul, läsa är tråkigt, blogga är tråkigt, nyttiga hushållsgrejer jag måste göra är jättetråkiga (ok det är de alltid). Det enda som är otråkigt är typ att äta semlor och att se på tv. Just nu är jag mitt inne i senaste säsongen av Masterchef Australia (men eftersom jag sett nästan hela säsongen tidigare så är det på gränsen till tråkigt också) och så ser jag Jessica Jones. Och Jessica Jones är jag inte trött på, möjligen för att det är en kort säsong men möjligen också för att det är väldigt bra. En dålig sak är dock att jag aldrig någonsin mer vill se David Tennant igen, hans karaktär är så sjukt obehaglig att det liksom spiller över på Tennant själv. Och jag som hade hans Hamlet på lut för nära förestående tittning…

En annan väldigt bra sak jag sett i veckan är fantastiska vampyrmockumentären What we do in the shadows. Där finns alla vampyrmyter från gammalt och fram till nutid, och de är så härligt vridna. Älskar! Och älskar också att det tydligen ska komma en fortsättning. Helena skrev i veckan om en annan vampyrfilm som jag tyckte mycket om och gärna vill se om snart. Only lovers left alive är så långt från tråkig man kan komma och ser man den inte för historien om urgamla vampyrerna Adam och Eve så kan man se den för Tilda Swintons skull, för hennes lägenhet och hennes bokhögar. Och litegrann för Tom Hiddlestons skull, men han har fler gitarrer än böcker och det känns ju lite fel.

Det här är en av mina 52 bra saker 2016! Alla bra saker hittar du här.

2 svar på ”52 bra saker: Vampyrer och superhjältar”

  1. Åh, jag hade Only lovers left alive hemma men var tvungen att lämna tillbaka pga reserverad och hann aldrig se. Ställer mig genast i kö igen, jag MÅSTE ju se den!

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.