13 april 2024

Vi måste prata om Shadowhunters, eller nej förresten jag orkar inte

shadowhunters-series-premiereEfter att ha sett första avsnittet av Netflix nya Shadowhunters-serie tänkte jag lite glatt att det här kan nog bli rätt bra ändå. Visst de har gjort om det där fantastiska biblioteket som är shadowhuntrarnas högkvarter till ett high tech-ställe men de vet väl vad de gör och Clary verkar ju vara kapabel. Sen såg jag andra avsnittet, och tredje och fjärde, och fem minuter av femte. Sen tog det stopp (det borde ha tagit stopp långt tidigare!). Det finns tvätt att tvätta, diskmaskiner att plocka ur och det känns i ärlighetens namn mycket mer lockande än att fortsätta djupare in i det här.

Vad jag förstår var filmen Mortal instruments en smärre flopp, jag såg den inte och många verkar ha gjort som jag. Jag har läst tre böcker i Cassandra Clares bokserie om Clary – Stad av skuggor, Stad av aska och Stad av glas. De är helt ok (men inte mer, de är också lite röriga och lite långtråkiga) och jag kan förstå att någon vill filmatisera. Det borde kunna bli rätt bra. Men det blir inte bra. Shadowhunters är en rätt pinsam uppvisning i trånande blickar (och för små kläder 😉 )och inte så mycket mer. Samspelet mellan Clary och Jase handlar till exempel bara om att utväxla lidande ögonkast och att råka stöta in i varandra med jämna mellanrum (följt av en lång trånande blick). Jag dör lite bara jag tänker på det. Oj vad jag inte kommer se färdigt den här serien.

6 tankar på “Vi måste prata om Shadowhunters, eller nej förresten jag orkar inte

  1. Du höll ut mycket längre än jag som bara orkade med halva första avsnittet. Skämdes lite för att jag som vuxen ens sett det här efteråt. Tycker som Malin att filmen var helt ok. Läste också de tre första böckerna och trodde att berättelsen var slut med dem så jag läste inte vidare.

    1. Jag ser jättemycket konstigt så jag skäms inte 😉 Men jag kan bli lite irriterad på mig själv som ser så långt i någon sorts obegripligt hopp om att det ska bli bättre. Det blir det naturligtvis inte.

  2. Såg också första avsnittet och tyckte det verkade ok. Men sen… Nej, blev bara tre avsnitt för min del (sovandes bitvis genom de två sista). Och ja, relvant fråga det där med kläderna, eller snarare bristen på. Plus springa och slåss i stövlar med stilettklack. Phu…

    1. Det är på något plan imponerande att kunna slåss och springa i dessa utstyrslar, men det förtas ju av dumheten i att klä sig just så när man vet att man ska ut och fajtas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.