Pinsamt!

Den här veckan pratar vi om pinsamheter på Kulturkollo. Om sånt vi tycker är lite jobbigt att erkänna och sånt som får oss att plocka fram skämskudden (alla inlägg i ämnet hittar du här).

Utmaningen för veckan handlar naturligtvis om sånt som vi helst inte talar om:
Vad är din skämskuddekultur? Vilka böcker sätter du inte upp på läst-listan eller som halvt göms i bokhyllan? Vilka TV-serier kan du absolut inte missa, men som du inte direkt pratar om när andra vill ha tips? Vilka filmer kan du inte låta bli att gilla, trots att du vet att det egentligen finns så mycket ”bättre”? Eller du kanske har en skämskudde-crush på en Hollywood-stjärna eller pop-idol?

Jag klarar mig rätt bra rätt länge i den här uppräkningen, jag skäms inte särskilt lätt över något tydligen. Jag sätter upp alla mina böcker på läslistan, jag skäms inte över vilka tv-serier jag gillar (även om jag kanske borde ibland), när jag väljer film ser jag gärna smetiga, rätt dåliga, kärleksfilmer framför sånt där djupt som jag också gillar men inte alltid orkar med. Och skäms gör jag inte. Men sen blir det lite jobbigt. För jag är ju sån att jag ständigt förälskar mig i folk jag inte känner och/eller som inte finns. Jag blir liksom lite kär lite ofta, på ett ganska milt och inte allt uppslukande sätt. Det är en del av min passionerade benägenhet att bli lite besatt av saker (Wolf Hall, Doctor Who), och när jag faller ner i det underlandet för det med sig också förälskelse i karaktärer (Thomas Cromwell! Castiel) och skådespelare (David Tennant (men inte längre!), Tom Hiddleston, Tilda Swinton). Jag tänker fördjupa mig lite i detta på Kulturkollo om några veckor, och då kommer det också stå klart att jag inte alls har vett att skämmas över detta beteende…

Vill du läsa om sånt jag faktiskt tycker är pinsamt på riktigt? I så fall finns ett inlägg på Kulturkollo om överdrivet sex och dåliga kärleksförsök på tv. Hu!

4 svar på ”Pinsamt!”

  1. Jag skulle också ha svårt att gräva fram några skämsböcker. Skämströskeln är HÖG. Jag ser att du läser A Corner of White förresten – jag är supernyfiken på den!

    Svara
    • Ja, jag lyssnar på den och har inte bestämt vad jag tycker än, men en rapport kommer så snart jag är klar 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.