16 april 2024

A weekend with mr Darcy

Den här veckan bokcirklar vi Jane Austens Northanger abbey i facebookgruppen Kulturkollo läser. Jag älskar Northanger abbey! Och Övertalning, Stolthet och fördom, Mansfield park och kanske till och med Förnuft och känsla. Kanske. Vad kan passa bättre än att då läsa en bok om folk som älskar Jane Austen och romaner som liknar hennes?

a-weekend-with-mr-darcyA weekend with mr Darcy är en söt liten bagatell till bok. Om en grupp människor på Jane Austenkonferens, i olika grader av besatthet. Där finns vardagliga tillkortakommanden och himlastormande passion, stolthet, känsla, fördom och förnuft så det räcker och blir över. Lite av en sockeröverdos är det allt och lite för många människor som inte begriper sitt eget bästa ens när livet väldigt nära följer den Austenplot de själva läst flera hundra gånger. Men det är lättsamt och lättläst och någonstans i mitten tänkte jag nog att jag skulle läsa vidare i serien. Men det gör jag nog inte ändå, det blev lite väl tillrättalagt mot slutet. Någon sorts svärta vill jag ju ändå ha…

Helt ok avslappnings och bortkopplingsläsning för stunden är mitt avslutande omdöme. Och en mycket bra inläsning av Victoria Brazier, jag börjar förstå det där med vikten av en bra inläsare nu.
[su_note note_color=”#dafdf5″]
A WEEKEND WITH MR DARCY
Författare: Victoria Connely
Förlag: Harper Audio
Inläsare: Victoria Brazier
Första delen i en serie[/su_note]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.