16 april 2024

The convenient marriage

a conveniant marriage Det blev ju ändå en till Georgette Heyer-bok efter min lyckträff med Venetia. The Convenient wedding håller sig också med en viljestark kvinna i centrum. Här är det mycket unga Horatia som erbjuder sig att överta en friare från storasyster som är kär i en annan. Hon erbjuder sig alltså till mannen i fråga, för att hon tycker att det vore rätt coolt att vara gift med Earl of Rule och leva loppan helt enkelt. En bara måste älska henne, och earlen som förstår sitt eget bästa och självklart gifter sig med henne (det här händer precis i början av boken så anse er inte spoilade).

Den här inläsningen av Richard Armitage är inte riktigt lika lysande och jag faller inte lika handlöst för boken alls. Venetia är bättre. Men jag trivs i Georgette Heyers värld och jag kommer säkerligen läsa vidare med såväl ögon som öron framöver.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
THE CONVENIENT MARRIAGE
Författare: Georgette Heyer
Förlag: Naxos Audiobooks (2014)
Inläsare: Richard Armitage[/su_note]

7 tankar på “The convenient marriage

  1. Den här blev mitt första val av Heyer, och jag lyssnade färdigt på den för några dagar sedan (och ska faktiskt skriva inlägg om just idag tänkte jag…). Skönt att du säger att Venetia var så mycket bättre, för jag blev inte så där jätteimponerad. Tyckte att lord Rule var en rätt dryg typ (som hela tiden hade så överlägset rätt, liksom), och huvudpersonen tyckte jag verkligen inte om alls. Men jag gillade stämningen i boken, och en hel del av humorn, så tänker absolut lyssna vidare på någon annan bok av henne.

    1. Nej den var ok men inte mer och som du skriver i din recension så är den säkert avkortad (men det står inte angivet!) och det gör säkert sitt till. Jag gillar dem inte heller samtidigt som jag roas lite av dem och deras dryghet, den tillbakalutade stämningen är rätt skön. Men jag vill absolut läsa något bättre av Heyer nu, och då vill jag nog läsa som i med fysisk bok i handen så jag kan veta säkert att ingen dåre plockat bort några kapitel här och där…

  2. Ja, mer Heyer. Jag har läst säkert ett tiotal av hennes romaner. Alla håller inte samma höga klass, men visst är de bättre än så mycket annan romance?

    1. Absolut, jag älskar humorn och tonen i dem även när det inte är fantastiskt. Vilka är dina favoriter av de du läst?

  3. Kul att följa med ditt Heyer-läsande! Jag har också tänkt börja för hon borde verkligen vara min tekopp. Jag har Arabella hemma i bokhyllan så snart ska det bli av.

    1. Åh spännande, den har jag inte läst men jag har sneglat på den. Jag ska nog sätta mig ner och fundera snart vilken min nästa Heyer-bok ska bli och införskaffa den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.