En läsenkät

Bokbabbel gjorde mig uppmärksam på en enkät från hennes andra bokblogg, Literarum, där Julia formulerat den. Jag som känner att det var väldigt länge sen jag gjorde en enkät låter mig självklart inspireras.

1. Bästa boken du läst hittills i år?

Jag fattar egentligen inte hur jag får ihop de där årsbästalistorna för det är redan svårt att välja en favorit. Det står mellan Sju minuter över midnatt, 13 minutes (Sarah Pinborough, recension kommer) och Lila hibiskus (recenseras imorgon). Så nöjer vi oss med det helt enkelt.

2. Och sämsta?

De där pinsamma om den där prinsen som skulle välja sig en fru…

3. Bok i bokhyllan du ser väldigt mycket fram emot att läsa.

Sanningen är den att jag har hur många böcker som helst i min bokhylla som jag vill läsa, just idag känner jag inget supersug efter någon speciell men imorgon kommer det säkert över mig igen 😉

4. Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?

Det är nog rätt jämnt, men i dagsläget så läser jag långt fler kvinnor än män.

5. Är det någon genre som är överrepresenterad, och vilken syns inte alls?

Jag har en hel del historiska romaner så det är nog den genre som sticker ut, och poesin är sorgligt underrepresenterad men det speglar rätt bra hur jag läser (om vi bortser från all faktalitteratur jag äger som ett minne från ett annat liv).

6. Ärligt nu – finns det någon bok du kanske inte läst i sin helhet, men låtsas att du gjort det?

Jag tror inte det… Jag levde länge i villfarelsen att jag läst hela Brott och straff men när jag läste om den härom året så upptäckte jag att jag inte kände igen någonting av andra halvan så jag gav nog upp efter ett tag första gången… Så  kan det nog säkert vara med någon annan bok också, men jag har ingen som jag medvetet ljuger om.

7. Föredrar du att låna, köpa eller byta böcker? Motivera!

Som bibliotekarie borde jag inte kunna säga annat än låna va? Och det är faktiskt sant. Jag lånar massor och de böcker jag verkligen älskar köper jag sen för att, ja för att helt enkelt 😉 Sen är det ju allt det där obskyra jag läser på engelska som inte finns på biblioteket, det köper jag ju. En hel del. Rätt mycket…

2 svar på ”En läsenkät”

    • Ja och hade jag inte gett mig på (det där som jag trodde var) en omläsning så hade jag kunnat få förbli i fast förvissning om att jag läste den som tonåring… Nu har jag läst den i alla fall.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.