Generation loss

 

[su_custom_gallery source=”media: 6587,22019″ width=”200″ height=”310″ title=”never”]

Ni har väl inte kunnat undgå att Elizabeth Hands första bok om Cass Neary, Generation loss, nu äntligen kommit på svenska? Och att del tre i serien efter den och Available dark kommer om några veckor (den heter Hard light, utspelar sig i London och kommer landa i min bokhylla så snart den finns)? Jag läste Generation loss för flera år sen och älskade den innerligt, skrev bland annat såhär:

 

[su_quote]Generation Loss är en sån där bok som är väldigt bra men där jag inte riktigt kan förklara vad som är så himla bra, troligen är det alla pusselbitarna tillsammans – Cass Neary i all sin frånstötande älskvärdhet, det oinbjudande svinkalla men ändå lockande ölandskapet, de stickiga men ändå varma bikaraktärerna, gåtan som aldrig är huvudsaken, fotografierna, allt det där vi gör med våra liv utan att tänka särskilt mycket över det, alla de där valen, allt det där man kan känna igen i det oupplevda och allt det som är främmande. Tillsammans bildar det en helt oemotståndlig historia som är lite thrillerartad, bär på en skräckstämning och handlar om allt möjligt på en och samma gång. Och samtidigt är allt så lugnt och tillbakalutat. Det finns ingen brådska hos Cass, allt sker i sin egen tid. Det gillar jag också mycket.[/su_quote]

Hela recensionen hittar du här. Idag samtalar vi om Generation lossKulturkollo också, gå gärna in och läs – det blev ett väldigt bra samtal mellan några som läst för länge sen, några nu, några som älskar passionerat och några som gillar mer stillsamt.

2 svar på ”Generation loss”

    • Fick precis hem trean i min läsplatta och har bara läste ett kapitel men det verkar lovande, gillar att det bär av till London nu (även om Island också var himla spännande).

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.