De där hyllvärmarna…

Ja, det var ju så att jag skulle läsa hyllvärmare i år. Dra titlar ur en burk och införskaffa betydligt färre böcker än jag hyllvärmarläste. Hur har det gått? Det ärliga svaret är sådär. Ett lite luttrat ”sådär”, inte ett helt uppgivet.

Jag har läst 6 hyllvärmare (= böcker som stått i min bokhylla sen i alla fall i somras, vanligen längre), nämligen dessa:

The silent land av Graham Joyce

Blackout av Connie Willis

Orlando av Virginia Woolf

Everything, everything av Nicola Yoon

Komma och gå av Taye Selasi

Nowhere but here av Katie McGarry (recension kommer imorgon)

Ingen hissnande mängd kanske, men ändå en bit på väg. Det där med att införskaffa max en bok per var tredje läst hyllvärmare går väl inte så särskilt bra. Även om jag räknar bort reaböckerna (Jandy Nelsons båda) eftersom jag redan läst dem och köpte dem pga bäst i världen och måste stå i min hylla så gjorde jag i helgen en beställning på fyra böcker (Mhairi McFarlanes nya krävde sällskap faktiskt). Men det är väl hanterbart ändå… Och så kan jag konstatera att majoriteten av de lästa hyllvärmarna (4 av 6) var riktigt, riktigt bra. Jag läser vidare i mina oändliga läshögar…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.