Tack och förlåt

tack-och-forlatJag känner mer och mer att jag hittar hem bland serieromanerna. Troligen för att jag hittat så mycket bra, det finns så oändligt mycket bra kvar att upptäcka. Fanny Agazzis Tack och förlåt hittade jag på jobbet och bar hem, främst för att den var utgiven på Syster förlag, där Åsa Grennvall huserar. Jag tänkte att därifrån kan inget komma som inte är värt min tid.

Tack och förlåt handlar om Fanny som förlorar sin vän mycket plötsligt, han dör, utan att förvarna lämnar han henne och alla kvar. Men det handlar också om hur Fanny försöker bli gravid, hur hon så gärna vill bli mamma, hur svårt det visar sig vara. Det är kamp och sorg och nattsvart. Och det är så himla bra. Det finns en värme och vardagskärlek bland bilder och text som fyller upp det där mörkret och gör det uthärdligt.

Det finns mycket att känna igen här. Som svårigheter att få små foster att stanna kvar, som uppgivenheten, som sorgen när man förlorar någon plötsligt och grymt, som ilskan över allts orättvisa som man kan dras med rätt länge.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
TACK OCH FÖRLÅT
Författare: Fanny Agazzi
Förlag: Syster förlag (2015)
Köp den t.ex. här eller här.[/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.