Saharasyndromet

saharasyndrometMartin Royekens befinner sig rätt ofta i utsatta situationer… Den här gången är det dock andra som får spela huvudrollen och det gillar jag. Jag tycker om att människor runt omkring honom, Bella och Nadine hemma i Sverige och Metta i Sierra Leone får komma till tals och det rejält.

En grupp läkare från Läkare utan gränser blir kidnappade i Sierra Leone. Martin är en av de kidnappade och hans dotter spelar en viktig roll för arbetet att på hemmaplan dra i trådar, försöka förstå och hitta en lösning. Det är väldigt intensivt, bladvändarspännande på alla plan, situationen för de kidnappade är förstås pressad men också i Sverige är läget kritiskt. Jag gillar som sagt att andra än Martin får ta plats för sanningen är den att jag inte gillar honom särskilt mycket (som människa, som karaktär är han intressant att bråka lite med). Jag tycker om att det finns tid och utrymme för karaktärsbygge och så tycker jag att grundhistorien här är än mer sammanhållen än i de tidigare böckerna i serien.
[su_note note_color=”#dafdf5″]
SAHARASYNDROMET
Författare: Christian Unge
Förlag: Lind & co (2016)
Del 3 i en serie. Del 1: Turkanarapporten Del 2: Kongospår
Köp den t.ex. här eller här.
Andra som skrivit om boken: och dagarna går, Kulturkollo [/su_note]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.