Misstag i Moskva

Simone, fram+bak.inddDen börjar i ärlighetens namn lite segt den här boken. eller trevande är nog ett bättre ord, och trevande funkar inte jättebra med mitt ljudbokslyssnande. Men sen tar den sig (eller om det är min uppmärksamhet som vaknar) och som den tar sig – den växer och växer och växer sig fantastisk. Egentligen händer inget banbrytande alls här. Nicole och André reser till Moskva för att umgås med hans vuxna dotter. de samtalar och tänker. Mycket handlar om åldrande och uppoffringar, men också om kärlek och svårigheten i att leva ett helt liv tillsammans med en annan, och med sig själv.

Jag känner igen mig så smärtsamt mycket i Nicole – inte att jag skulle känna att jag offrar mitt själv för ett vi (ingenting om relationen faktiskt, där skiljer vi oss åt hon och jag och vi och dem), men hur hon reagerar och formulerar tankar. Att hon promenerar bort sin ångest och in i sina tankeprocesser, att hon håller saker inom sig utan att prata fast hon lever i ett klimat där allt kan sägas. Tack och lov lever vi inte likadana liv, men vi är väldigt lika. Det är rätt jobbigt faktiskt, och trösterikt.

[su_note note_color=”#dafdf5″]
MISSTAG I MOSKVA
Författare: Simone de Beauvoir
Förlag: A nice noise (2016)
Inläsare: Louise Raeder[/su_note]

2 svar på ”Misstag i Moskva”

    • Det är den, väldigt stark. Jag rekommenderar läsning när du har tid att verkligen ta in allt, det sägs mycket på få sidor.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.