52 bra saker: en bokresa

Globe-Africa
Lyrans Jorden runt-resa (den femte i ordningen) är i mål för denna gång och jag har för första gången varit med på den från start till mål. Mycket oväntat har jag hittat på vår resa och en hel del sånt som jag nog aldrig kommit på att läsa annars. Tusen tack till Lyran som snickrat ihop läslistor och agerat reseledare! De här böckerna har jag läst under resans gång:
Kaptenens verser av Pablo Neruda (Chile)
Irakisk Kristus av Hassan Blasim (Irak)
Drottning Pokou av Véronique Tadjo (Elfenbenskusten)
Dikter och fragment av Sapfo (Grekland)
Misstag i Moskva av Simone de Beauvoir (Sovjetunionen)

Det här är en av mina 52 bra saker 2016! Alla bra saker hittar du här.

Bild: Globe-Africa

10 svar på ”52 bra saker: en bokresa”

 1. Jag var med på en av Lyrans tidigare världsomseglingar, och det var verkligen roligt. Bl a upptäckte jag Kim Thùy och Neil Gainman då. Jag passade också på att baka/laga mat från de länder vi besökte.

  Svara
 2. Det låter som en rolig idé och jag fick plötsligt lust (men jag läser för långsamt för att det ska kännas rimligt) att läsa böcker längs med en rutt liksom. Inte bara en per världsdel utan angränsande länder.

  Just nu kör jag mest på lust och impuls dock, för att komma in i lästlust igen.

  Svara
  • Det vore verkligen kul att testa någon gång, att läsa sig runt i ett område (eller en tid tänker jag också som är väldigt historiskt intresserad)!

   Svara
 3. Även att läsa ett helt författarskap vore intressant, från debut till senaste. Och kanske nån biografi eller essä eller avhandling om. Men alla dessa nya böcker, var hamnar de då, långt i bakvattnet….

  Svara
  • Det vore verkligen jättespännande! Någon gång måste jag prioritera att göra något sånt, det vore underbart att få gräva ner sig på det sättet

   Svara
 4. Lyrans resa är verkligen toppen. Pga livet i allmänhet hann jag bara vara med på de två första stoppen men där hittade jag å andra sidan några riktiga guldkorn, mycket glad för dessa tips.

  Svara
  • Och sen är ju resorna så bra för att man kan gå tillbaka och hitta tips från tidigare resor till när det funkar bättre med livet 🙂

   Svara
 5. Åh vilken härlig blogg! Denna kommer jag kika in på fler gånger! 😀

  Kika gärna in på min blogg och följ mitt arbete med min första och väldigt viktiga bok, har precis börjat, men den här boken kommer vara nåt utöver det vanliga som berör oss alla! Arbetet med boken sker i samarbete med en journalist/fotograf utbildad väninna samt personer som upplevde det som vi skriver om! Författaryrket är min dröm och jag kommer kämpa till sista blodsdroppen för att nå mitt mål!
  Utöver detta skriver jag även om min kamp mot ätstörningen och hur jag kämpar mot att få ett bättre och friskare liv, där skrivandet är min räddning ur det mesta! 🙂

  Lämna gärna en hälsning och länka till era bloggar med! 🙂 Eller lämna mig en liten födelsedagshälsning så blir jag också glad! ^^

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.